Stageleft

Wij zijn een coverband uit de omgeving van Antwerpen, en spelen voornamelijk blues en rocknummers uit de jaren '60 tot '90.

Dankzij onze ruime bezetting van één voor één enthousiaste en gedreven muzikanten (klik op de namen van de bandleden voor meer info), kunnen wij een uitgebreid repertorium spelen van diverse idolen, zowel de hedendaagse als die uit de tijd dat we allen nog jong waren... of misschien nog niet geboren waren.

De groep heeft reeds een lange voorgeschiedenis.

Ward, onze frontman, is één van de stichters uit lang vervlogen tijden. Hij heeft zijn geheugen moeten pijnigen, hier en daar ontbreekt dus nog een naam of een feit. Maar de kans is vrij groot dat dit later opeens terugkomt, eventueel onder invloed van enige palmen (hiermee worden geen bomen bedoeld...)

Midden 2002 krijgt Stage Left zijn structuur en doel: Rythm&Blues, de” betere” Rock & Roll, de goeie oude Soul: dat is wat we gaan spelen – alles in een niet-professioneel kader, maar met als betrachting: als muzikant het zo goed mogelijk doen.

We doen het niet voor een groot publiek, niet voor het geld, niet voor.... Alleen voor ...de fun !

Iedereen in StageLeft heeft niet muzikale werk-en sociale verplichtingen die happen van onze tijd innemen. We stelden ons echter tot doel wekelijks te repeteren en geregeld op te treden. En voor die optredens moet maar één ding: it’s only Rock&Roll, and we like it!!

“We” komen uit tientallen verschillende richtingen- maar de initiële initiatiefnemers voor de groep die later StageLeft zou gaan heten zijn Frank Plog en Ward Moyson.

Uit een aantal bezettingen en van diverse pluimage zijn we gegroeid tot wat StageLeft nu is. Telkens nieuwe bezettingen of mogelijkheden, en nieuwe invullingen in functie van wie wegging, wie bijkwam, wat de voorkeuren waren en wie wat deed.

Vòòr Stageleft en met een even ongedwongen karakter was er "SPOOLBACK", een naam met een vette knipoog naar het ongedwongene. In die bezetting hebben we eveneens fantastische muzikanten gehad die later hun eigen weg gingen – daarom niet noodzakelijk in de muziek – er zijn er die zelfs naar Krishna zijn gegaan.

Vóór "Spoolback" kende de groep legendarische repetities en optredens in de socioclub van RCA Antwerp Tennis.

Daarna kwam er een grote splitsing, en een periode waarin de basis gelegd werd voor het idee waarop StageLeft later zou verder werken. De tijd van een bezetting met meer gitaren en waarbij Frank de sax introduceerde en de mogelijkheden om kopers toe te voegen onderlijnde.

En de rest is ieders muzikaal verleden.

De individuele background van de leden is soms zeer groot- de lijst van groepen waar de muzikanten van nu in hebben gespeeld soms lang, en soms ook niet. Klassiek geschoold, in een andere muzikale context spelend of steeds individueel gespeeld en dan in een eerste groep geïntroduceerd- het is enkelen in StageLeft overkomen. En voor anderen zijn verre, duistere verledens in groepjes als “VAS-O-LINE featuring de vetganzen” hun eigen geschiedenis.

StageLeft: it’s only Rock&Roll, but we like it !